040 179 0025
info@euforian.fi

Pyydä tarjous

Blogi

Uutiset

MARRAS
02
2016
Rautajokelan tyky-päivässä sopivasti haastetta koko köörille. Jousiammunta oli monen suosikkilaji, myös napakymppejäkin tuli.

Rautajokelan tyky-päivässä sopivasti haastetta koko köörille

Päivän aikaa mitattiin paitsi fyysistä kuntoa niin myös haastettiin silmä-käsikoordinaatiota vaistojousiammunnalla ja naulan lyömisellä pölkkyyn.

 

Tuusulan Jokelassa toimii monitaitoinen ja palveleva 30-vuotias perheyritys, joka on sloganinsa mukaisesti ”enemmän kuin rautakauppa”. Rautajokela Oy on aikaisemminkin toteuttanut liikunnallisia tyky-päiviä koko henkilöstölle ja nyt haluttiin jatkaa tätä työkyvyn tukemisen muotoa. Vuoden 2013 sukupolven vaihdoksen jälkeen Rautajokelan toimintaa on jatkanut toisen perustajan Esko Valosen tyttäret puolisoineen. Tyky-päivän toteutukseen yrittäjät halusivat kumppaniksi lähellä toimivan paikallisen yrityksen, jolla olisi kykyä vastata koko päivän toteutuksesta laatuvalvottuine kuntoanalyyseineen ja liikuntoineen päivineen. Rautajokelan toimitusjohtaja Satu Valosen mukaan oli helppo päätyä yhteistyöhön Euforian Oy:n kanssa.

Täyden palvelun kauppa ei tietenkään voi sulkea oviaan asiakkailta edes hyvän tarkoituksen vuoksi, joten henkilöstö heitti vapaalle ja lähti työkykyään edistämään lauantaina vasta liikkeen sulkemisajan jälkeen. Tyky-päivän toteutuspaikkana Kytäjän Juhlatila oli juuri sopivalla etäisyydellä, jotta hyvää yhdessäolo ja työkyvyn edistämisaika ei kuluisi pitkiin automatkoihin. Myös miljöönä vanha maatilan pihapiiri Kytäjän Juhlatilalla on inspiroiva.

 

Positiivisuutta ja heittäytymiskykyä on Rautajokelan tiimissä vaikka muille jakaa

Työkykyä edistävän päivän ohjelma oli suunniteltu hyvin, koska sisältö täytti paitsi henkilöstön, niin myös kaikki työeläkevakuutusyhtiö -Elon kriteerit työkykyä edistävästä toiminnasta.

Positiivisuutta ja heittäytymiskykyä löytyi päivän aikana jokaiselta, kun henkilöstö yhtenä ryhmänä tsemppasi toisiaan päivän ohjelmaosioissa. Haastetta tyky-päivässä oli sopivasti koko köörille ja pientä herkkyyttäkin lihaksissa saattoi illan suussa tuntua –mutta hyvällä tavalla. Päivän aikaa mitattiin paitsi fyysistä kuntoa niin myös haastettiin silmä-käsikoordinaatiota muun muassa vaistojousiammunnalla ja naulan lyömisellä pölkkyyn. Myös ruokailu on tärkeää tällaisena päivänä, jottei kellekään iske matalan verensokerin vuoksi motivaatiopula. Ruokailut rytmittivät muuta tekemistä päivän edetessä ja ruokailurytmi ja ateriasisällöt onnistuivatkin osallistujapalautteen mukaan erinomaisesti.

Rautajokelan koko henkilöstö oli tyytyväinen, että tiimi pääsi yhdessä rentoutumaan työympäristön ulkopuolelle. Erityisesti vaistojousiammunta herätti paljon innostusta jopa osallistujien omiin välinehankintoihin. Päivän antiin kaikki olivat tyytyväisiä ja palaute tiivistettiinkin ytimekkäästi: ” Hyvä päivä, ei ollut liian tiukkaa ja oli hyvät kilpailut”, äityipä eräs osallistuja kehaisemaan päivää parhaiten toteutetuksi tyky-päiväksi ikinä.

 

COMMENT : Off